Orașele și satele istorice ale Maltei

Malta este o mică națiune insulară situată în inima Mării Mediterane. Este renumit pentru apele sale cristaline, plajele frumoase și cerul însorit. Dar Malta nu este doar despre vederi frumoase. Are o istorie bogată de 7.000 de ani și un amestec de culturi mediteraneene. În Malta, puteți merge pe aceleași străzi pe care le-au mers cândva fenicienii. Puteți explora ruinele romane antice și puteți rătăci prin orașele medievale. Orașele poartă încă semnul arabilor și al Cavalerilor Sfântului Ioan. Acest articol enumeră orașele și satele istorice din Malta și Gozo. Include orașe populare și sate autentice mai puțin cunoscute. Aceste locuri dau impresia că timpul s-a oprit. Veți descoperi istoria, principalele atracții și activități ale fiecărui oraș. Valletta: capodopera barocului Maltei Credit foto: [@Leonid_Andronov/DepositPhotos] Valletta este cea mai mică capitală din Europa și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este înconjurat de Marea Mediterană și de fortificații istorice. Valletta a fost […]

Orașele și satele istorice ale Maltei

Malta este o mică națiune insulară situată în inima Mării Mediterane. Este renumit pentru apele sale cristaline, plajele frumoase și cerul însorit. Dar Malta nu este doar despre vederi frumoase. Are o istorie bogată de 7.000 de ani și un amestec de culturi mediteraneene.

În Malta, puteți merge pe aceleași străzi pe care le-au mers cândva fenicienii. Puteți explora ruinele romane antice și puteți rătăci prin orașele medievale. Orașele poartă încă semnul arabilor și al Cavalerilor Sfântului Ioan.

Acest articol enumeră orașele și satele istorice din Malta și Gozo. Include orașe populare și sate autentice mai puțin cunoscute. Aceste locuri dau impresia că timpul s-a oprit. Veți descoperi istoria, principalele atracții și activități ale fiecărui oraș.

Valletta: capodopera barocului Maltei

Valletta, MaltaValletta, Malta
Credit foto: [@Leonid_Andronov/DepositPhotos]

Valletta este cea mai mică capitală din Europa și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este înconjurat de Marea Mediterană și de fortificații istorice.

Valletta a fost construită în 1566 de Cavalerii Sf. Ioan. După ce au supraviețuit asediului otoman, au construit un oraș fortăreață. Cavalerii l-au numit după Marele Maestru, Jean Parisot de La Valette.

Dispozitivul asemănător grilei din Valletta a fost conceput pentru a proteja împotriva inamicilor, motiv pentru care există o adiere plăcută în oraș, chiar și într-o zi fierbinte.

Cavalerii au construit și tuneluri sub întreg orașul. Acestea erau folosite din motive de securitate și pentru depozitarea apei și cerealelor.

Străzile din Valletta găzduiesc clădiri baroc magnifice. Co-Catedrala Sf. Ioan și Palatul Marelui Maestru prezintă stilul de viață generos al cavalerilor. Din păcate, multe au fost distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Începeți vizita la Valletta cu Fântâna Tritonului. Arată magic, mai ales noaptea. Nu uitați să vizitați grădinile Haut Barrakka. Acestea oferă o vedere de neegalat la Marele Port și la cele trei orașe. Nu ratați bateria de salut și urmăriți cum pistolul salută focul la prânz sau la 16:00.

Iubitorii de cultură vor iubi Teatrul Manoel, unul dintre cele mai vechi din Europa. Iubitorii de artă vor adora co-catedrala. Adăpostește capodoperele lui Caravaggio.

Dacă vă place istoria războiului, mergeți la Fort St. Elmo. Este plin de povești despre cavaleri și povești despre bătălii. Pentru a arunca o privire asupra celui de-al Doilea Război Mondial, explorați tunelurile și camerele de război din Lascaris. Nu ratați tururile cu metroul Valletta.

Ieșirea în Valletta noaptea este de asemenea grozavă. Încercați restaurantele locale și mediteraneene care oferă mâncăruri gustoase. Relaxați-vă în saloanele de pe acoperiș, cu vedere la apus. Nu rata Strait Street, cândva o mecca pentru marinari. Astăzi este un centru al vieții de noapte vibrante, cu baruri și concerte.

Cele trei orașe: Gardienii Marelui Port

Portul Vittoriosa din MaltaPortul Vittoriosa din Malta
Credit foto: [@s4visuals/DepositPhotos]

Cele trei orașe – Vittoriosa, Senglea și Cospicua – se află chiar vizavi de Valletta Grand Harbour. Aceste trei orașe, înconjurate de ziduri de fortăreață, au o istorie bogată și o arhitectură uluitoare.

Pentru a ajunge în cele trei orașe, luați o barcă din Valletta. Este practic și vă permite să admirați frumusețea Marelui Port. Veți vedea iahturi luxoase și bărci tradiționale malteze.

Aceste orașe au nume unice. Vittoriosa, sau il-Birgu, înseamnă victorie. Cospicua sau Bormla a rezistat victorios asediului otoman. Este cunoscut drept orașul „remarcabil”. Fortificațiile sale mărturisesc puterea sa. Senglea, sau L-Isla, îi aduce un omagiu Marelui Maestru Claude de la Sengle.

Aceste orașe au fost cruciale pentru strategia de apărare a Maltei. Mai întâi, fenicienii s-au stabilit acolo. Mai târziu, Ordinul Sfântului Ioan și-a făcut sediu. În urma unui asediu, și-au mutat capitala la Valletta.

În cele Trei Orașe, străzi înguste șerpuiesc între clădiri vechi. Malurile de apă oferă priveliști uimitoare la port, fără o singură casă modernă la vedere. Caracterul autentic maltez deosebește aceste orașe. Departe de viața modernă, ele oferă o privire asupra Maltei vechi.

Începeți cu Fortificațiile Senglea. Mergeți până la Grădinile Gardjola pentru vederi uimitoare ale Portului Mare. Acesta este un loc care trebuie vizitat în Senglea. Nu sări peste portul de agrement cu bărci pentru o perioadă de relaxare. Bucurați-vă de atmosfera locală plină de viață și relaxați-vă. Există multe restaurante și baruri cu vedere la portul de agrement.

In Bormla (sau Cospicua) veti gasi un mal incantator, renovat recent, ofera plimbari placute si privelisti spre port. Străzile sunt ideale pentru a face fotografii pitorești. Asigurați-vă că vizitați Muzeul Patrimoniului Bir Mula. Găzduit într-o clădire tradițională malteză, afișează artefacte și practici religioase. El dezvăluie chiar întâlniri secrete ale Cavalerilor.

În Birgu, începeți cu biserica Saint-Laurent. Apoi, vizitați Muzeul Maritim din Malta pentru a explora moștenirea maritimă a Maltei. Acest muzeu este situat pe malul mării Birgu, amestecând iahturi moderne și bărci tradiționale. De asemenea, este plăcut să te plimbi pe acolo.

Apoi, mergeți spre Fort Saint-Ange. Explorați începuturile sale medievale și importanța sa în Marele Asediu. Apoi, vizitați Palatul Inchizitorului. Acest muzeu dezvăluie viața și încercările Inchiziției. Dacă vă place cel de-al Doilea Război Mondial, vizitați Malta at War Museum. Este într-o cazarmă veche cu adăposturi subterane.

Încheiați-vă ziua în liniștitele grădini Birgu Ditch. Plimbați-vă pe străzile vechi liniștite ale orașului sau luați masa pe malul mării Birgu.

Mdina: orașul tăcut

Orașul Mdina din MaltaOrașul Mdina din Malta
Credit foto: [@samr357/DepositPhotos]

Urmează Mdina, celebrul oraș tăcut al Maltei. Mdina se află pe vârful unui deal din centrul insulei. Acest oraș este atât de liniștit. Majoritatea străzilor sale sunt fără mașini și au mai puțin de 300 de locuitori. Pare mai degrabă un muzeu în aer liber decât un oraș.

Acest oraș își prețuiește originile străvechi. Totul a început în secolul al VIII-lea î.Hr. odată cu întemeierea lui Maleth de către fenicieni. Romanii și-au schimbat apoi numele în Melite. Melitul antic a depășit ca mărime actuala Mdina. A decăzut sub dominația bizantină sau arabă în Malta.

Arhitectura Mdinei prezintă diferite influențe istorice. Arabii i-au modelat străzile înguste și întortocheate. Au condus timp de 221 de ani, începând din 870. Majoritatea clădirilor au apărut sub stăpânire normandă din 1194 până în 1530. Stilul baroc maltez a urmat un cutremur uriaș în 1693. Stăpânirea britanică din 1800 a adus elemente neoclasice și neo-gotice.

În Mdina, explorați străzile întortocheate începând de la Poarta Mdina. Această bijuterie barocă a servit și ca poartă către Aterizarea Regelui în episodul 103 din „Game of Thrones”, „Lord Snow”.

Nu rata Catedrala Sfantul Pavel. Este un exemplu splendid de artă baroc. Dacă ești un pasionat de istorie, Muzeul Temnilor din Mdina arată partea întunecată a istoriei malteze, din cele mai vechi timpuri până la Cavalerii Sf. Ioan.

Plimbați-vă pe străzile înguste și admirați ușile și ferestrele colorate, clamele ușilor în formă de animale și florile. Faceți o mulțime de fotografii și explorați curți ascunse.

Localnicii le place să se relaxeze în Grădina de ceai Fontanella, situată pe zidurile orașului și care oferă vederi uimitoare ale peisajului rural maltez. Asortați-l cu o felie din celebrul lor tort.

La apus, găsiți un loc pe fortificațiile Place du Bastion. Bucurați-vă de priveliște în timp ce lumina se estompează și cerul devine portocaliu și roșu. Este o modalitate grozavă de a-ți încheia ziua în Orașul Tăcut.

Rabat: un oraș suburban dincolo de zidurile Mdinei

Rabat, MaltaRabat, Malta
Credit foto: [@efesenko/DepositPhotos]

Rabat este situat chiar dincolo de zidurile antice ale Mdinei. A fost cândva parte din Melita, vechiul oraș roman. Numele său provine de la cuvântul arab pentru „suburbie”, care face aluzie la rădăcinile istorice ale Rabatului. Este transformat într-un oraș plin de viață.

Rabat are străzi înguste fermecătoare cu case istorice. Sub Rabat se află numeroase catacombe folosite pentru înmormântări. Ele datează din timpurile creștine timpurii. Cele mai cunoscute sunt catacombele Saint-Paul și Saint-Agathe.

În Rabat, puteți vizita muzee pentru a-i descoperi istoria. Muzeul Wignacourt expune artefacte de la Cavalerii din Saint-Jean. Casa Bernard este un palat din secolul al XVI-lea. Are stiluri medievale, baroc și rococo. Domvs Romana are mozaicuri și sculpturi. De asemenea, conține fragmente de marmură, ceramică și unelte din epoca romană.

Rabat este un site bine cunoscut de creștini. Sub biserica Saint-Paul din Rabat, veți găsi peștera istorică Saint-Paul. Sfântul Pavel și-a căutat refugiu acolo după un naufragiu în drum spre Roma. A petrecut trei luni predicând și introducând creștinismul în Malta. Peștera este semnificativă ca fiind unul dintre cele mai vechi locuri de cult creștin ale insulei.

După tur, mergeți la Crystal Bar pentru a savura delicioase pastizzi maltezi. Este o gustare locală obligatorie și savurată de mulți în Malta. Crystal Bar este cel mai bun loc pentru asta!

Victoria din Gozo: o cetate în creștere

Cetatea Victoria, GozoCetatea Victoria, Gozo
Credit foto: [@Dudlajzov/DepositPhotos]

Victoria este situat în mijlocul insulei Gozo. Este cel mai plin de viață oraș de pe insulă. Străzi înguste, piețe pline de viață și biserici frumoase caracterizează acest oraș medieval.

În 1887, orașul a fost numit Victoria pentru a sărbători jubileul de aur al reginei Victoria. La acea vreme, arhipelagul se afla sub stăpânire britanică. Localnicii îi spun Rabat.

În inima orașului Victoria se află Cetatea. Această fortăreață istorică a trecut testul timpului. Datează din epoca bronzului. A trecut de la o acropolă a vremii romane la un castel fortificat.

Odată cucerită de otomani în 1551, Cetatea rămâne puternică astăzi. Este un simbol al rezistenței orașului Gozo, atrăgând mulți turiști. Recent restaurat, acum găzduiește muzee, biserici și obiective culturale. De asemenea, oferă vederi uimitoare la Gozo, Malta și Comino. Priveliștile sunt magnifice la apus.

Victoria este mult mai mult decât istorica Cetate. Puteți explora străzile medievale și puteți vizita Bazilica Sf. Gheorghe, cunoscută pentru arta și arhitectura sa uimitoare în stil baroc.

La fel ca Piața Sf. Gheorghe, piețele publice din Victoria sunt locuri vibrante de adunare. Vă puteți bucura de atmosfera locală sau vă puteți bucura de băuturi și mâncare gozitană. Piața Independenței, sau It-Tokk, găzduiește o piață plină de viață matinală. Bucurați-vă de atmosfera locală și cumpărați acolo suveniruri unice.

Orașe și sate istorice din Malta

Valletta, MaltaValletta, Malta
Credit foto: [@GekaSkr/DepositPhotos]

În Malta, explorați orașele sale istorice. Descoperiți farmecul baroc al Valetei. Plimbați-vă pe străzile istorice liniștite din Mdina. Admirați frumusețea celor Trei orașe de la Marele Port. Vizitați Victoria din Gozo cu cetatea sa maiestuoasă. Cufundați-vă în istorie în catacombele și străzile antice din Rabat. Vei fi uimit de frumusețea lor. Pregătește-te să fii uimit de frumusețea acestor orașe și sate istorice.


Ovidiu Nicolaescu, fondatorul și proprietarul blogului Glimazi.com, este un pasionat al tehnologiei și al lumii digitale. Cu o experiență vastă în domeniul IT și marketingului online, el și-a dedicat viața profesională explorării și promovării inovației în tehnologie. Ovidiu este cunoscut pentru abordarea sa creativă și pentru determinarea de a oferi cititorilor săi cele mai relevante și interesante informații din lumea tehnologică. În afara blogului său, el este un susținător activ al comunității tehnologice, implicându-se în evenimente și proiecte care promovează educația digitală și dezvoltarea personală în era digitală.

  • Total 100 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

Ucraina a devenit prima țară care a trecut la aplicația E-ID

Europa 2 zile inainte de

CuprinsUcraina trece la sistemul de identitate electronică cu aplicația Diia Ucraina, din 23 augustDiaCu aplicația numită „identitate electronică„. În acest fel se va elimina obligația cetățenilor săi de a deține un act de identitate. Ucraina este o premieră mondială cu aplicația sa de identificare electronică. În această aplicație numită Diia, toate informațiile de identitate ale oamenilor vor fi adăugate în sistem. Cetățenii își vor putea purta informațiile de identitate pe telefon datorită acestei aplicații pe care o instalează pe smartphone. Ucraina trece la sistemul de identitate electronică cu aplicația Diia Ucraina a fost prima țară din lume care a implementat aplicația e-ID și a legalizat aplicația „e-ID”, care va fi exprimată în coduri digitale printr-o aplicație descărcată pe smartphone-uri. In toate tarile 23 august Aplicația de identitate digitală, care va fi valabilă de astăzi, poate fi folosită de cetățeni prin descărcarea aplicației „Diia” de pe smartphone. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski […]

Ghid de călătorie Germania Berlin: experiențe și sfaturi de neuitat

Europa o săptămână inainte de

CuprinsPrivire de ansamblu asupra BerlinuluiCaracteristicile BerlinuluiUnde să stai?TransportSfaturi de transport și cazareLocuri de neapărat în BerlinBucătăria germană și gustul se opreșteObțineți partea dvs. de artă și culturăDivertisment și viață de noapteGhid de cumpărareCe ar trebui să iei în considerare atunci când călătorești la Berlin? Berlinul, capitala Germaniei, atrage atenția prin istoria sa bogată, evenimentele culturale și viața de noapte vibrantă. Începând cu sfaturi despre transport și cazare în Berlin, vă vom oferi informații cuprinzătoare pe multe subiecte, de la locuri de neapărat, de la bucătăria germană la opriri de degustare, de la puncte de artă și cultură la divertisment și ghiduri de cumpărături. Cu acest ghid de călătorie, vă veți încheia căutarea unui ghid de călătorie în Germania Berlin! Privire de ansamblu asupra Berlinului Fiind capitala și cel mai mare oraș al Germaniei, Berlinul își fascinează vizitatorii cu istoria sa bogată și textura culturală. Dacă trebuie să aruncăm o privire […]

12 locuri incredibile pentru vacanță în regiune

Europa o lună inainte de

CuprinsCinque Terre, LiguriaGenova, LiguriaPortofino, LiguriaCortina d'Ampezzo, VenetoVeneția, VenetoAlba, PiemontValea Susa, PiemontTorino, PiemontVal Chisone, PiemontLacul Como, LombardiaMilano, LombardiaBologna, Emilia-RomagnaVizitați nordul Italiei Nordul Italiei este cunoscut pentru lanțurile muntoase, coastele frumoase, bucătăria bogată, istoria bogată și arhitectura magnifică. Orașele din nordul Italiei sunt pur și simplu uluitoare. Fiecare regiune majoră a Italiei (nord, centru și sud) este unică. Nordul Italiei este alcătuit din 8 subregiuni diferite, inclusiv Piemont, Emilia-Romagna, Lombardia, Liguria, Valea Aosta, Veneto, Fruili-Veneția și Trentino-Alto. De la drumeții în Alpii italieni și plimbări cu barca pe Lacul Como până la paste artizanale și podgorii, regiunea de nordul Italiei este o destinație diversă de vacanță care nu trebuie ratată! Consultați locurile noastre preferate de vizitat în nordul Italiei – cu lucruri de făcut! [This article contains affiliate links to trusted partners.] Cinque Terre, Liguria Credit foto: [@kwasny222/DepositPhotos] Recomandat de Pafoua de la Son Monde Errant Cinque Terre, care înseamnă „Cinci Țări”, […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu