Cum să depistați înșelătoriile cu închirieri de vacanță și cum să le evitați

Nimeni nu vrea să plece în vacanță doar pentru a afla că a fost înșelat! Din păcate, acest lucru se întâmplă mai des decât ai putea crede. Atât de des, de fapt, încât FBI-ul a analizat această întrebare de-a lungul anilor. În fiecare an, nenumărați oameni cad victime ale escrocherilor de închiriere de vacanță. Aceste scheme implică adesea criminali care se prezintă drept proprietari sau agenți de închiriere pentru a colecta avansuri de la victime nebănuitoare. În multe cazuri, escrocul va crea o listă falsă pe un site popular de închiriere de vacanță și o va folosi pentru a păcăli victimele să le trimită bani. #1 – Anunțuri false de închiriere de vacanță Credit foto: [@Y-Boychenko/DepositPhotos] Nu este nimic mai frustrant decât să te îndrăgostești de o proprietate și să realizezi că lista este falsă. Desigur, cel mai bine este să detectați frauda înainte de a rezerva – fiți atenți […]

Cum să depistați înșelătoriile cu închirieri de vacanță și cum să le evitați

Nimeni nu vrea să plece în vacanță doar pentru a afla că a fost înșelat! Din păcate, acest lucru se întâmplă mai des decât ai putea crede. Atât de des, de fapt, încât FBI-ul a analizat această întrebare de-a lungul anilor.

În fiecare an, nenumărați oameni cad victime ale escrocherilor de închiriere de vacanță. Aceste scheme implică adesea criminali care se prezintă drept proprietari sau agenți de închiriere pentru a colecta avansuri de la victime nebănuitoare. În multe cazuri, escrocul va crea o listă falsă pe un site popular de închiriere de vacanță și o va folosi pentru a păcăli victimele să le trimită bani.

#1 – Anunțuri false de închiriere de vacanță

închiriere de vacanță airbnbînchiriere de vacanță airbnb
Credit foto: [@Y-Boychenko/DepositPhotos]

Nu este nimic mai frustrant decât să te îndrăgostești de o proprietate și să realizezi că lista este falsă. Desigur, cel mai bine este să detectați frauda înainte de a rezerva – fiți atenți la semnale roșii. Dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că este. Citiți recenziile pentru a vedea dacă oamenii au avut experiențe pozitive cu proprietarul. Apoi contactați direct proprietarul pentru a adresa întrebări specifice despre casă, locația și facilitățile acesteia. Dacă nu doresc să vă răspundă la întrebări sau să ofere mai multe detalii, este posibil să fi dat peste un anunț fals.

#2 – Site-uri de rezervare nereputabile

site de rezervare vacantasite de rezervare vacanta
Credit foto: [@Rawpixel/DepositPhotos]

Uneori, companiile de închiriere de vacanță mai puțin cunoscute pot oferi prețuri ieftine. Cu toate acestea, aceste companii nu pot oferi rambursări în cazul unor circumstanțe neprevăzute. Parcurgerea site-urilor de rezervări de încredere care oferă soluții simple este întotdeauna o idee bună. Rezervați numai prin site-uri web securizate – confirmați securitatea site-ului căutând „https://” în loc de „http://”. Dacă nu există „s”, nu este un site securizat. Dacă alegeți să rezervați prin intermediul unui site web de închiriere de vacanță terță parte, asigurați-vă că plătiți cu cardul de credit. Acesta este cel mai bun mod de a vă proteja achiziția.

#3 – Grăbește-te să rezervi închirierea

plata cu cardul de creditplata cu cardul de credit
Credit foto: [@BiancoBlue/DepositPhotos]

Fraudatorilor le place să pună presiune excesivă asupra țintelor lor. Cu cât ai mai puțin timp să te gândești la decizia ta, cu atât este mai probabil să ratezi semnele de avertizare. Dacă un proprietar de proprietate închiriată vă împinge să rezervați cât mai devreme posibil, vă recomandăm să așteptați. Deși este adevărat că unele proprietăți de închiriere sunt bunuri bune, proprietarii cinstiți nu vor trebui să grăbească potențialii oaspeți să facă rezervări.

#4 – Metode de plată neobișnuite

aplicație de numeraraplicație de numerar
Credit foto: [@rss.vladimir/DepositPhotos]

Majoritatea site-urilor de rezervare online au un portal online securizat pentru procesarea plăților pentru închirierea de vacanță. Multe portaluri vă vor permite să plătiți cu card de debit sau de credit și uneori prin transfer bancar. Un semnal roșu clar este o solicitare de plată prin cec certificat, cec de casierie, card cadou, criptomonedă sau transfer bancar nesecurizat. Solicitările de plată prin intermediul unei aplicații de numerar pot fi, de asemenea, un indicator major al unei escrocherii.

#5 – Prețuri prea bune pentru a fi adevărate

cel mai bun prețcel mai bun preț
Credit foto: [@filmfoto/DepositPhotos]

Dacă găsiți o proprietate de lux cu prețuri prea mici, aveți grijă. Prețurile care par prea bune pentru a fi adevărate probabil sunt. Escrocii adoră să ne atragă cu tarife atractive și facilități uimitoare. Înainte de a cădea în această capcană, cercetează proprietăți similare din zonă. Vă veți face rapid o idee despre prețul mediu al casei pentru datele dvs. de vacanță. Dacă o proprietate este mult sub medie, probabil că merită să fie transferată, chiar dacă prețul este tentant.

#6 – Prea multe recenzii sau recenzii neautentice

recenzii onlinerecenzii online
Credit foto: [@Rawpixel/DepositPhotos]

Când rezervați o închiriere de vacanță, citirea recenziilor este întotdeauna o idee bună. Recenziile vă pot oferi o perspectivă despre cum ar putea decurge șederea dvs. Cu toate acestea, escrocii angajează uneori oameni pentru a scrie recenzii false pentru ei. Dacă observați un model neobișnuit de recenzii vagi sau în esență identice, aveți grijă. Recenziile reale tind să intre în detalii, să folosească o gramatică bună și să includă fotografii.

#7 – Abilități slabe de comunicare

femeie confuză la telefonfemeie confuză la telefon
Credit foto: [@Milkos/DepositPhotos]

Nu toți comunicatorii răi sunt escroci, dar aproape toți escrocii sunt comunicatori slabi. Într-adevăr, cu cât trebuie să mintă mai puțin, cu atât sunt mai mari șansele lor de a reuși în escrocheria lor. Vorbirea unei limbi străine nu este un semnal de alarmă, dar întârzierea răspunsurilor poate fi. Dacă primiți semnale mixte de la proprietar, este mai bine să anulați și să rezervați cu cineva cu abilități de comunicare mai simple.

#8 – Gazda nu cunoaște regiunea

incertincert
Credit foto: [@gpointstudio/depositPhotos]

O gazdă reputată ar trebui să cunoască atracțiile zonei. Dacă cereți unei gazde recomandări despre zonă și nu vă poate oferi nicio informație, ar trebui să considerați acest lucru un semnal roșu major. O gazdă bună ar trebui să cunoască proprietatea și zona ca pe dosul mâinii lor. Escrocii pot locui uneori într-o țară complet diferită, ceea ce îi face incapabili să ofere sfaturi și recomandări locale despre lucruri de făcut în zonă.

#9 – Daune false aduse caselor închiriate

fereastra spartafereastra sparta
Credit foto: [@n.tati.m/DepositPhotos]

Similar cu cumpărarea unei case sau închirierea unui apartament nou, veți dori să vizitați proprietatea înainte de a vă stabili. Acest lucru se datorează faptului că escrocii sunt cunoscuți că mint cu privire la daunele aduse proprietății lor pentru a vă percepe o taxă.

Pentru a fi în siguranță, fotografiați proprietatea și avertizează imediat gazda cu privire la orice daune pe care le vedeți la sosire. De asemenea, este o idee bună să faceți fotografii când plecați, astfel încât să aveți dovada ștampilată că părăsiți proprietatea în stare bună.

#10 – Vechea închiriere de vacanță Switcheroo

casa parasitacasa parasita
Credit foto: [@klevit.shaw.ca/DepositPhotos]

Schimbarea închirierii de vacanță este o tactică care poate fi dificil de prezis. Gazda vă va contacta în ultimul moment pentru a vă anunța că ceva este în neregulă cu unitatea pe care ați rezervat-o. Apoi vă vor oferi o închiriere echivalentă sau mai bună decât oferta pe care o rezervați inițial. Dar când ajungi, vei avea o mare surpriză! Noua închiriere nu oferă facilitățile pentru care ați plătit sau se află într-o altă parte a orașului.

Escrocii fac acest lucru pentru a reintroduce pe piață cea mai scumpă închiriere și apoi joacă din nou vechiul joc Switcheroo. În plus, uneori nu vei ști că se va întâmpla până când ajungi la închirierea de vacanță și îți spun în persoană. Din păcate, această înșelătorie este greu de detectat, deoarece se întâmplă în ultimul moment, fără alte opțiuni.

Ce să faci dacă ai fost înșelat

hoț escrochoț escroc
Credit foto: [@Milkos/DepositPhotos]

Dacă credeți că sunteți victima unei înșelătorii de închiriere de vacanță, ar trebui să o raportați autorităților. Utilizați acest link pentru a raporta înșelătoria autorității locale și, dacă ați suferit pierderi bănești, raportați incidentul la poliția locală. În plus, dacă credeți că cardul dvs. de debit sau de credit a fost afectat, înghețați imediat contul și trimiteți un raport la banca emitentă. În cele din urmă, verificați dacă polița de asigurare de călătorie vă poate ajuta să recuperați costurile.

Evitarea înșelătoriilor cu închirieri de vacanță

înșelătorie de închiriereînșelătorie de închiriere
Credit foto: [@designer491/DepositPhotos]

Poate fi dificil să stabiliți dacă închirierea dvs. de vacanță este legitimă sau nu. Fă tot posibilul să ai grijă la semnalele roșii care pot indica ceva ce se întâmplă cu pește. Folosiți numai site-uri web și aplicații de renume pentru rezervarea vacanțelor atunci când este posibil. Și dacă credeți că sunteți înșelat, raportați-l autorităților cât mai curând posibil și respectați întotdeauna regulile de siguranță în călătorie.


Ovidiu Nicolaescu, fondatorul și proprietarul blogului Glimazi.com, este un pasionat al tehnologiei și al lumii digitale. Cu o experiență vastă în domeniul IT și marketingului online, el și-a dedicat viața profesională explorării și promovării inovației în tehnologie. Ovidiu este cunoscut pentru abordarea sa creativă și pentru determinarea de a oferi cititorilor săi cele mai relevante și interesante informații din lumea tehnologică. În afara blogului său, el este un susținător activ al comunității tehnologice, implicându-se în evenimente și proiecte care promovează educația digitală și dezvoltarea personală în era digitală.

  • Total 100 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

De ce contează muzeele – cât mai multe puteți vizita

Informatii Utile 3 zile inainte de

1. Muzeele sunt memoria socială a națiunilor și a umanității Muzeele, care sunt spații expoziționale pentru acumulări legate de artă, știință, istorie și cultură, sunt amintiri nemuritoare, în special cele create de umanitate, care transportă trecutul în prezent. Luând în considerare muzeele care expun astăzi sute, mii sau chiar fosile, aceste zone care oferă informații care datează de milioane de ani sunt memoria socială a națiunilor, mai ales atunci când sunt privite la nivel național. În acest sens, muzeele sunt un exemplu de cultură, mod de viață, activități economice și științifice ale unei societăți etc. Acestea sunt domenii importante care țin lucrurile ascunse și ni le prezintă. Desigur, nu ar fi corect să limităm muzeele la locurile în care sunt expuse bunuri culturale din trecut. În același timp, muzeele de etnografie, știință, natură și folclor sunt locuri în care sunt expuse produse artistice și intelectuale din trecutul recent. 2. Sunt […]

Filme uimitoare despre călătorii

Informatii Utile o săptămână inainte de

CuprinsInainte de rasaritSărbători romanePasagerii CereștiJurnalul Motocicletelorîn iulieMiezul nopții la ParisChiar lângăAcum ori niciodatăViața secretă a lui Walter Mitty Când nu putem călători, ne duce de unde suntem și ne duce în altă țară. Filme de călătorieNu există nimic mai bun decât să poți face fotografii vechi și să te întorci la acele zile pline de călătorii. Uneori, oamenii vor să fie încurajați vizionand filme care îi inspiră, să fie inspirați și să-și creeze propriul drum. Nu este asta să visezi, să faci planuri? Atunci ai ajuns la locul potrivit, am o listă doar pentru tine! După ce vizionați aceste filme, veți simți nevoia de a vă preda naturii și a porni la drum. Notă: Odată ce porniți la drum, nu suntem responsabili 😛 În natură Christopher, un tânăr de succes care a absolvit cu onoare o universitate bună, este și el foarte atletic. Sărbătorind împreună cu familia după absolvire, Christopher […]

Lista articolelor interzise la bordul avioanelor

Informatii Utile o săptămână inainte de

CuprinsSubstanțe și substanțe chimice periculoaseTăierea și găurirea articolelorMateriale inflamabile și exploziveLimitări ale produselor lichide și gelDispozitive electronice ilegaleObiecte de valoare și obiecte personaleArticole voluminoase și lungiAlte posibile articole interziseConsecințele nerespectării regulilor de transportÎntrebări frecvente1. Ce obiecte nu pot lua în avion?2. Ce tipuri de articole pot transporta în bagajul de mână?3. Cum pot transporta echipament sportiv în avion?4. Ce dispozitive electronice pot lua cu mine? Există câteva restricții la care ar trebui să fii atent atunci când alegi ce articole vrei să iei cu tine în zbor. Lista articolelor interzise la bordul avionului este o problemă importantă pe care trebuie să o știți înainte de călătorie. Conștientizarea articolelor interzise clasificate drept materiale periculoase, obiecte ascuțite, materiale inflamabile și explozive vă va ajuta să vă protejați experiența de zbor de efectele negative. Acest ghid acoperă în detaliu elementele pe care nu trebuie să le transportați în avion și consecințele pe care […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu