Casa Piramidelor: Cairo – Din câte vedeți cu ochii

Dar dulcecapitala Cairo, este, de asemenea, cel mai mare oraș din Africa. În orașul aflat sub influența civilizației egiptene și islamice, riști să te trezești plin de forță pe străzile și bulevardele zgomotoase unde activitatea nu se oprește niciodată. Este fascinant să observi urmele uneia dintre cele mai vechi și mai misterioase civilizații ale orașului, care este de mare importanță pentru trecutul său istoric, cultural și politic. În Egipt, unde cea mai mare parte a populației se adună în jurul Nilului, Nilul dă viață țării. În Egipt, renumit pentru piramidele, civilizațiile și deșerturile sale, Cairo este centrul economiei, sănătății, transporturilor, educației și comerțului țării. În Cairo, care are peste 16 milioane de locuitori și petrece 24 de ore pe zi acolo, vocile umane nu se diminuează nici măcar un moment. S-ar putea să te regăsești într-o atmosferă cu care nu ești obișnuit, cu brize din deșert, mirosuri exotice și străzi […]

Casa Piramidelor: Cairo – Din câte vedeți cu ochii

Dar dulcecapitala Cairo, este, de asemenea, cel mai mare oraș din Africa. În orașul aflat sub influența civilizației egiptene și islamice, riști să te trezești plin de forță pe străzile și bulevardele zgomotoase unde activitatea nu se oprește niciodată.

Este fascinant să observi urmele uneia dintre cele mai vechi și mai misterioase civilizații ale orașului, care este de mare importanță pentru trecutul său istoric, cultural și politic.

Casa Piramidelor Cairo Din cate vedeti cu ochii.jpeg&nocache=1

În Egipt, unde cea mai mare parte a populației se adună în jurul Nilului, Nilul dă viață țării. În Egipt, renumit pentru piramidele, civilizațiile și deșerturile sale, Cairo este centrul economiei, sănătății, transporturilor, educației și comerțului țării.

În Cairo, care are peste 16 milioane de locuitori și petrece 24 de ore pe zi acolo, vocile umane nu se diminuează nici măcar un moment. S-ar putea să te regăsești într-o atmosferă cu care nu ești obișnuit, cu brize din deșert, mirosuri exotice și străzi colorate.

Orașul, care este o combinație între vechiul Imperiu Egiptean și civilizația islamică a cărei influență se face simțită astăzi, are un efect de vis. În oraș, împărțit în două părți: Cairo copt și Cairo modern, clădirile religioase, bazarurile istorice și monumentele culturale impresionează oamenii.

Într-un oraș lipsit de zgârie-nori, parcuri și grădini moderne și bulevarde largi, clădirile datând de secole încă mai rămân în picioare. Vechile temple, clădirile religioase aparținând creștinilor, evreilor și musulmanilor, așezările din perioada faraonică, piramidele, Nilul, bazarurile și madrasele te fac să te simți de parcă călătorești în timp.

1711377397 402 Casa Piramidelor Cairo Din cate vedeti cu ochii.jpeg&nocache=1

Magazinele, clădirile și restaurantele cu urme europene din centrul orașului te fac să simți reflectarea lumii moderne. După ce ați asistat la urmele a două perioade diferite, este posibil să călătoriți înapoi în timpuri străvechi călătorind câțiva kilometri la sud de Cairo și vizitând piramidele din orașele Giza și Saqqara.

Piramidele, concentrate la sud de Delta Nilului, atrag atenția la nivel mondial. Peste 100 de piramide întâmpină vizitatorii în și în jurul lui Cairo. Dintre aceste piramide, Marile Piramide din Giza sunt cunoscute drept cele mai importante structuri din țară. Piramidele, cunoscute și ca singura structură supraviețuitoare dintre cele șapte minuni ale lumii, se găsesc în regiunea care atrage cei mai mulți vizitatori în țară.

Cairoul Islamic, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, definește o regiune a orașului în care sunt expuse obiecte din perioada islamică. Moscheea Mohammed Ali de la Castelul Salahide și Beit el-Suhaymi din Gamalliyat sunt printre cele mai populare lucrări din regiune. Bab Zuweila din Darb al-Ahmar, cu cele două porți turnate, este o reflectare a perioadei fatimide.

1711377397 615 Casa Piramidelor Cairo Din cate vedeti cu ochii.jpeg&nocache=1

Piața Tahrir, cunoscută drept centrul protestelor din timpul Primăverii Arabe, este cunoscută drept centrul birocrației. Această piață, unde se află clădirea Ligii Arabe, ministerele și birourile oficiale, este și cel mai modern cartier din Egipt.

Clădirea Mugamma situată în jurul pieței, Universitatea Americană din Cairo și Muzeul Egiptean format din 120.000 de artefacte sunt opriri importante. În plus, hotelurile Nile Hilton și Semiramis Intercontinental Cairo, situate pe malul Nilului, sunt unități de cazare populare.

Turnul Cairo din centrul orașului se remarcă prin înălțimea sa de 187 de metri pe insula Gezira de pe Nil. Vederea panoramică a orașului din turn este pur și simplu superbă. Muzeul Regal al Mumiilor, unde sunt expuse 27 de mumii din perioada faraonica, si cetatea Darb al-Ahmar, care se remarca prin palatele si moscheile sale, se numara printre locurile de vazut.

Nilul, sursa de viață a Egiptului, vaste zone deșertice, combinația dintre Marea Mediterană și Marea Roșie au permis apariția unei culturi alimentare mixte în țară. Bucătăria egipteană bogată include fructe de mare, carne roșie, porumb și cereale, legume și mâncăruri picante. Bucătăria europeană și mondială poate fi găsită în tot orașul.

Una dintre caracteristicile similare ale bucătăriei turcești sunt gustările servite înainte de masă. Legumele murate, pasta de năut (hummus), varietăți de brânză și salate sunt aduse la masă înainte de masă. Mâncărurile consumate frecvent includ fasole zdrobită (fuul), chifle de fasole (taameya), chiftele, pui și pizza.

Sursă: se toarnă.com

Ovidiu Nicolaescu, fondatorul și proprietarul blogului Glimazi.com, este un pasionat al tehnologiei și al lumii digitale. Cu o experiență vastă în domeniul IT și marketingului online, el și-a dedicat viața profesională explorării și promovării inovației în tehnologie. Ovidiu este cunoscut pentru abordarea sa creativă și pentru determinarea de a oferi cititorilor săi cele mai relevante și interesante informații din lumea tehnologică. În afara blogului său, el este un susținător activ al comunității tehnologice, implicându-se în evenimente și proiecte care promovează educația digitală și dezvoltarea personală în era digitală.

  • Total 100 Scris
  • Total 0 cometariu
Articole similare

Locuri de vizitat în Benin: 4 locuri care trebuie văzute în Benin

Africa 6 ore inainte de

Cuprins4 locuri de văzut în Benin1. Parcul Național Pendjari2. Palatele regale din Abomey3. Muzeul de istorie Ouidah4. Templul Pitonilor Africa Este situat în partea de vest a continentului și numele său oficial este Benign Benin, o republică, este una dintre țările importante din regiune cu parcurile sale naționale, clădirile istorice și textura culturală bogată care îi entuziasmează pe pasionații de safari. În țara în care trăiesc aproximativ 11 milioane de locuitori, există 12 secțiuni printre care Alibori, Atakora, Atlantique, Borgou, Collines, Donga, Kouffo, Littoral, Mono, Ouémé, Podișul și Zou. Această țară, care găzduiește locuri rafinate pentru călătorii cărora le place să descopere noi culturi și țări, vă poate ajuta să cunoașteți chipul puțin cunoscut al Africii. 4 locuri de văzut în Benin 1. Parcul Național Pendjari Patrimoniul Mondial Unesco Parcul Național Pendjari, unul dintre cele mai mari parcuri naționale din regiune. În acest parc care fascinează călătorii aventuroși dornici să […]

Rezervația naturală Namibia: Parcul Național Etosha

Africa 11 ore inainte de

CuprinsInformații despre Parcul Național Etosha NamibiaRezervația naturală Etosha înseamnă „Mare loc alb” și are un depozit foarte mare de săruri minerale. Tuzla face parte din bazinul Kalahari și s-a format în urmă cu aproximativ 1 miliard de ani. Salina Etosha acoperă aproximativ 25% din parcul național. Datorită mișcării de-a lungul timpului a sării alimentate de râul Kunene, clima s-a schimbat și lacul, iar lacul s-a secat. În zilele noastre, Tuzla este un gol uriaș format din argilă prăfuită și sare, care se umple doar pentru scurt timp și se golește imediat în timpul ploilor foarte abundente. Chiar și acest lac de scurtă durată atrage atenția flamingo-urilor și găzduiește mii de păsări care se scufundă simultan. Informații despre Parcul Național Etosha Cea mai mare salină din Africa are 120 km lungime și 50 km lățime. Salina Etosha poate fi văzută chiar și din spațiu. Etosha Salt Pan a fost proiectat ca […]

Frumusețile naturale ale Tunisiei de descoperit

Africa 4 zile inainte de

CuprinsFrumusețile naturale ale Tunisiei de descoperit1. Deșertul Sahara2. Puterea3. Chott El Jerid4. Lacul Ichkeul 5. ChebikaCum să ajungi în Tunisia Tunisia, este o țară care le promite vizitatorilor săi cu totul alte frumuseți naturale la care nu se așteptau niciodată, și oferă tot felul de frumuseți care pot fi văzute în Africa de Nord, de la plaje lungi până la case albe care se holbează la tine, de la ruinele antice imense din vasta Sahara. Deşert. Puteți explora celelalte frumuseți naturale ale țării după ce ați vizitat micile orașe de coastă ale Tunisiei, care oferă farmecul magnificului său litoral mediteranean celor care doresc să se bucure de soare și de mare, precum și de cultura sa plină de culoare și să guste. delicioasele delicatese ale fermecătoarelor săi pescari. Frumusețile naturale ale Tunisiei de descoperit Dacă crezi că Tunisia, în afară de ruinele Imperiului Roman înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, […]

0 cometariu

cometariu

Aleatoriu