Dar dulcecapitala Cairo, este, de asemenea, cel mai mare oraș din Africa. În orașul aflat sub influența civilizației egiptene și islamice, riști să te trezești plin de forță pe străzile și bulevardele zgomotoase unde activitatea nu se oprește niciodată.
Este fascinant să observi urmele uneia dintre cele mai vechi și mai misterioase civilizații ale orașului, care este de mare importanță pentru trecutul său istoric, cultural și politic.
În Egipt, unde cea mai mare parte a populației se adună în jurul Nilului, Nilul dă viață țării. În Egipt, renumit pentru piramidele, civilizațiile și deșerturile sale, Cairo este centrul economiei, sănătății, transporturilor, educației și comerțului țării.
În Cairo, care are peste 16 milioane de locuitori și petrece 24 de ore pe zi acolo, vocile umane nu se diminuează nici măcar un moment. S-ar putea să te regăsești într-o atmosferă cu care nu ești obișnuit, cu brize din deșert, mirosuri exotice și străzi colorate.
Orașul, care este o combinație între vechiul Imperiu Egiptean și civilizația islamică a cărei influență se face simțită astăzi, are un efect de vis. În oraș, împărțit în două părți: Cairo copt și Cairo modern, clădirile religioase, bazarurile istorice și monumentele culturale impresionează oamenii.
Într-un oraș lipsit de zgârie-nori, parcuri și grădini moderne și bulevarde largi, clădirile datând de secole încă mai rămân în picioare. Vechile temple, clădirile religioase aparținând creștinilor, evreilor și musulmanilor, așezările din perioada faraonică, piramidele, Nilul, bazarurile și madrasele te fac să te simți de parcă călătorești în timp.
Magazinele, clădirile și restaurantele cu urme europene din centrul orașului te fac să simți reflectarea lumii moderne. După ce ați asistat la urmele a două perioade diferite, este posibil să călătoriți înapoi în timpuri străvechi călătorind câțiva kilometri la sud de Cairo și vizitând piramidele din orașele Giza și Saqqara.
Piramidele, concentrate la sud de Delta Nilului, atrag atenția la nivel mondial. Peste 100 de piramide întâmpină vizitatorii în și în jurul lui Cairo. Dintre aceste piramide, Marile Piramide din Giza sunt cunoscute drept cele mai importante structuri din țară. Piramidele, cunoscute și ca singura structură supraviețuitoare dintre cele șapte minuni ale lumii, se găsesc în regiunea care atrage cei mai mulți vizitatori în țară.
Cairoul Islamic, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, definește o regiune a orașului în care sunt expuse obiecte din perioada islamică. Moscheea Mohammed Ali de la Castelul Salahide și Beit el-Suhaymi din Gamalliyat sunt printre cele mai populare lucrări din regiune. Bab Zuweila din Darb al-Ahmar, cu cele două porți turnate, este o reflectare a perioadei fatimide.
Piața Tahrir, cunoscută drept centrul protestelor din timpul Primăverii Arabe, este cunoscută drept centrul birocrației. Această piață, unde se află clădirea Ligii Arabe, ministerele și birourile oficiale, este și cel mai modern cartier din Egipt.
Clădirea Mugamma situată în jurul pieței, Universitatea Americană din Cairo și Muzeul Egiptean format din 120.000 de artefacte sunt opriri importante. În plus, hotelurile Nile Hilton și Semiramis Intercontinental Cairo, situate pe malul Nilului, sunt unități de cazare populare.
Turnul Cairo din centrul orașului se remarcă prin înălțimea sa de 187 de metri pe insula Gezira de pe Nil. Vederea panoramică a orașului din turn este pur și simplu superbă. Muzeul Regal al Mumiilor, unde sunt expuse 27 de mumii din perioada faraonica, si cetatea Darb al-Ahmar, care se remarca prin palatele si moscheile sale, se numara printre locurile de vazut.
Nilul, sursa de viață a Egiptului, vaste zone deșertice, combinația dintre Marea Mediterană și Marea Roșie au permis apariția unei culturi alimentare mixte în țară. Bucătăria egipteană bogată include fructe de mare, carne roșie, porumb și cereale, legume și mâncăruri picante. Bucătăria europeană și mondială poate fi găsită în tot orașul.
Una dintre caracteristicile similare ale bucătăriei turcești sunt gustările servite înainte de masă. Legumele murate, pasta de năut (hummus), varietăți de brânză și salate sunt aduse la masă înainte de masă. Mâncărurile consumate frecvent includ fasole zdrobită (fuul), chifle de fasole (taameya), chiftele, pui și pizza.
Sursă: se toarnă.com
0 cometariu